Udeležba na vaji CZ: Cooperate 2016 – Voda Obala

Udeležba na vaji CZ: Cooperate 2016 – Voda Obala

Na vaji reševanja na morju so se med 9. in 11. septembrom v Izoli urili pripadniki Civilne zaščite, Podvodne reševalne službe Slovenije, gasilci ter pripadniki drugih sil za zaščito, reševanje in pomoč. Organizirali sta jo Izpostavi Uprave RS za zaščito in reševanje iz Kranja in Kopra in nanjo povabili tudi reševalce z avstrijske Koroške.
Cilj vaje je bila tudi krepitev čezmejnega sodelovanja med slovenskimi in avstrijskimi silami za zaščito, reševanje in pomoč na področjih pripravljenosti, medsebojnega obveščanja in interoperabilnosti pri reševanju na vodi in iz vode. Sodelovalo je 75 pripadnikov, vajo pa sta vodila Jernej Hudohmet, vodja Izpostave URSZR Kranj in mag. Zvezdan Božič, vodja Izpostave URSZR Koper.
Urili so postopke reševanja na vodi in iz vode, podvodno reševanje in tudi skupno transportiranje reševalne opreme, namestitev in samozadostnost reševalnih enot.
Naši fantje delujejo v sestavu regijske enote CZ Gorenjske. Tokrat so se jo udeležili trije gasilci potapljači (Vehar D., Trlep J. in Miklavčič R.)

Članek URSZR: https://www.sos112.si/slo/clanek.php?catid=27&id=8015

Tekst: povzetek z strani URSZR.
Foto: Trlep J.
tset zajeta-slika zajeta-slikatzez