VAJA: Požar gospodarskega poslopja in prometna nesreča, Žirovski vrh, 1. 10. 2016

VAJA: Požar gospodarskega poslopja in prometna nesreča, Žirovski vrh, 1. 10. 2016

V soboto, 1. 10. 2016, smo člani PGD Gorenja vas organizirali vajo, na katero smo povabili še PGD Hotavlje in PGD Trebija.
Ob 17. uri se je PGD Gorenja vas in PGD Trebija oglasil pozivnik za izvoz na prometno nesrečo (križišče pred domačijo Sivc v Žirovskem Vrhu). Za posredovanje na prometni nesreči smo iz gasilskega doma izvozili z vozilom 1 (GVC 16/25) ter ekipo 6 gasilcev v njem.
Čez slabih 10 minut je pozivnik ponovno zapiskal za PGD Gorenja vas, PGD Hotavlje in PGD Trebija. Pozvani smo bili na požar gospodarskega poslopja, prav tako na domačijo Sivc v Žirovskem vrhu. Tako je preostali del ekipe PGD GV izvozil z vozilom 2 (GVC 24/60) in vozilom 3 (GVM-1).
Zaradi prometne nesreče, ki je ovirala dostop do domačije, so se ostale ekipe morale pripeljati na kraj po drugi dostopni poti. To je bil tudi en od namenov vaje: poznavanje same lokacije nesreče.
Udeležena gasilska društva na vaji so se tako hkrati spopadala s prometno nesrečo in požarom gospodarskega poslopja.
Ukleščeni ponesrečenci v vozilu, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči, in ponesrečenci znotraj ”ognjenega” poslopja so bili uspešno rešeni. Uspešno pa smo pred ognjenimi zublji obvarovali tudi bližnji stanovanjski objekt.

Zahvaljujemo se domačiji Pr’ Sivc za možnost izvedbe vaje ter PGD Hotavlje in PGD Trebija za udeležbo na vaji.

unnamed