FFCC Svetovno prvenstvo Montgomery, Alabama (ZDA)

FFCC Svetovno prvenstvo Montgomery, Alabama (ZDA)

  • Post author:
  • Post category:FCC

Po vseh evropskih tekmovanjih so sledile intenzivne priprave na svetovno prvenstvo,
ki se je odvijalo od 19. do 24. oktobra v ameriški zvezni državi Alabama v mestu Montgomery.
Tja se je Gregor in ekipa se odpravila z veliko finančno pomočjo svojih sponzorjev.
Prve štiri dni so potekale kvalifikacije in pa dva dneva finala. Izmed cca 600 gasilcev iz celega sveta se je v finale uvrstilo 180,
kjer je Gregor z osebnim rekordom 1:22:19 in zopet manjšo napako ter dvema kazenskima sekundama zasedel odlično 15. mesto.
Ekipno so po seštevkih časov že drugič zapored dosegli nehvaležno 4. mesto. Tako so zadnji finalni dan pričeli kar malce poklapani.
Ker pa tekmovanje štafet poteka na izpadanje, zahteva tekmovanje poleg fizične tudi precej psihične pripravljenosti,saj se odvija cca 8 ur.
Tako se je tekom dneva, ko so izločali nasprotnike kod po tekočem traku, tudi njihova slaba volja podzavestno odstranila in se jim je uspelo v tolikšni meri zbrati,
da so se na koncu lahko borili za medalje. V finalu so sicer premagali aktualne svetovne rekorderje, ter jim rekord tudi neuradno odvzeli.
Žal pa tudi pri tem tekmovanju, onkraj luže, precejšno vlogo igra tudi denarni vložek, zato so jim sodniki neupravičeno dosodili 5 kazenskih sekund,
saj so tekmovali proti domači ekipi iz Montgomeryja. Ampak nič ne de. Veselili so se drugega mesta, bolj kod oni prvega,saj so se vsi zavedali, da so v resnici naši tisti pravi zmagovalci.
Odpravi v ZDA pa se je samoplačniško pridružil tudi naš član David Črešnovar.
Ob prihodu v Slovenijo pa smo jim v Begunjah na Gorenjskem zagodli pravi sprejem.