Prostovoljno gasilsko društvo Gorenja vas, z eno izmed najbolje opremljenih gasilskih enot v Občini Gorenja vas – Poljane, že vrsto let “delujemo” v dveh kletnih garažah  zadružnega doma
v Gorenji vasi, in tako nimamo svojega gasilskega doma.  Imeli smo ga, in to celo dva, ampak smo oba žal zaradi dotrajanosti morali podreti.
Zadnjega pred davnimi  63. leti. Ker pa zaradi novih in vse težjih nalogah s katerimi se srečujemo, gasilci nujno potrebujemo sodoben gasilski dom s štirimi garažami. Kot veste smo pred kratkim kupili novo gasilsko vozilo GVC 24/60, pred nekaj leti pa vozilo 16/25. V enoti imamo še vozilo za prevoz moštva (kombi). Vsa ta vozila pa poleg garderobe z zaščitnimi oblekami za operativne gasilce nujno potrebujejo precej prostora.
Končno pa je “luč na koncu predora” posvetila tudi za naše društvo in tako lahko rečemo ,da smo po 63 letih naredili velik korak bližje k svojim prostorom – Gasilskemu domu Gorenja vas. Po dolgih letih se je namreč končno končala odisejada pridobivanja ustreznega zemljišča, ki so jo zaznamovali
mnogi nizki udarci in ”dobronamerni” botri v okolici.

Tako smo končno prišli do prave lokacije za izgradnjo našega doma. Lokacija se nahaja v ulici Sestranska vas (zraven Svislarja) ob cesti Gorenja vas – Dobrava.
Ker pa izgradnja gasilskega doma za nas predstavlja velik finančni zalogaj, se obračamo na vse vas; občane, krajane, podpornike in simpatizerje, podjetja, skratka vse, ki bi kakorkoli finančno ali drugače lahko pomagali, pri postavitvi novega doma.

V letu 2017 smo uspešno pridobili gradbeno dovoljenje, s pričetkom gradnje pa smo pričeli konec marca 2018.

V spodnjih dveh kategorijah si lahko preberete kako nam lahko pomagate pri izgradnji, ter spremljate gradnjo gasilskega doma.
pomagajtespremljajte

Virtualni prikaz napredka gradnje gasilskega doma

Zemljišče za nov gasilski dom PGD Gorenja vas - 100 %
Pridobivanje gradbenega dovoljenja - 100%
Polaganje temeljnega kamna: 100 %
Prestavitev daljnovoda: 100 %
Gradnja gasilskega doma PGD Gorenja vas - 12 %

HVALA!
Za kakršno koli obliko pomoči se vam Gorenjevaški gasilci že vnaprej iz srca zahvaljujemo.
Hvala občini Gorenja vas – Poljane, za samoiniciativno prizadevanje in pomoč pri pripravi birokracije , županu Milanu Čadežu ter Marku Stanoniku katera sta najbolj zaslužna za odlično rešitev z menjavo zemljišč.
Že vnaprej hvala vam Občanom oz. krajanom za morebitno pomoč, saj kot pravijo; ”ni vasi brez gasilskega doma”.
V letu 2020 društvo praznuje 120 letnico obstoja in delovanja, člani pa si po tihem želimo, da bi prav ta obletnica društvu prinesla nov gasilski dom,
kar pa verjamemo,da nam bo s takšnim zagonom vsekakor  uspelo. TUDI Z VAŠO POMOČJO!

NAŠ PROSTI ČAS ZA VAŠO VARNOST!